Renoveringsbudget

Når du skal have renoveret en facade på din bolig, er der mange omkostninger og beslutninger, der skal inkorporeres i dit renoveringsbudget. I dette indlæg får du nogle vigtige værktøjer, du kan bruge til at strukturere dit budget. 

Penge symboler på væg der trænger til renovering

Slitage rammer alt mellem himmel og jord, og din bolig er ikke en undtagelse. Din boligs facade kræver en kærlig hånd i ny og næ. En facaderenovering kan være dyrt og tidskrævende, men hvis  du strukturere din tid, og planlægger forud, kan din renoveringen gå glattere end en ål.

Uforudsete udgifter ved byggeri  

Et renoveringsbudget er nøglen til en vellykket og tilfredsstillende facaderenovering. Det første og vigtigste du skal gøre, er at give dig selv god tid til at lave en præcis plan for din facaderenovering. Når du har styr på hvad der skal laves, og hvilke ting der kræves for at udføre arbejdet. Kan du lægge et præcist, gennemtænkt og fornuftigt budget for din facaderenovering. 

INFO: Hvis ikke du ejer office pakken, anbefales det at opstille budgettet i gratisprogrammet ”Google sheets.”

Det er meget svært at gennemføre et byggeprojekt uden at ramme nogle bump på vejen. Der er mange variabler, og der dukker ofte noget nyt op hen ad vejen. Derfor anbefaler vi at lægge 20% til dit samlede renoveringsbudget, for at dække over uforudsete problematikker. 

Typiske eksempler på udgifter, som folk ofte glemmer inkludere:

  • Rådgiverhonorar
  • Overarbejdstimer 
  • Gebyr for byggetilladelse
  • Evt. ekstern rådgivning, f.eks geotekniske undersøgelser 
  • Finansieringsomkostninger 

Når du har tilrettelagt dit renoveringsbudget, kan du kontakte din bank. eller dit realkreditinstitut. Det er altid en god ide at være sikker på, at du har råd til din facaderenovering. Det skal dog siges, at det ikke er alle facaderenoveringer, der kræver et større renoveringsbudget. 

Hvad koster en byggetilladelse? 

Det er ikke altid, at du skal have tilladelse til at gå i gang med en facaderenovering. Dog skal du være opmærksom på, at du har tilladelse til at lave det du overvejer.

Prisen på en byggetilladelse varierer meget, og prisen bestemmes af den enkelte kommune, efter de har behandlet dine indsendte oplysninger. Ansøgning om byggetilladelse er elektronisk, og kan laves gennem din kommunes hjemmeside. Du kan regne med at prisen på en byggetilladelse varierer mellem 931 og 23.000 kr.

Visse tilladelser kræver en godkendelse, og dette kan tage tid. I sidste ende kan det ende med at påvirke dit budget, ift. udlejning af værktøjer eller forlængelse af hotelophold. Du kan regne med behandlingen af en byggetilladelse tager ca. 6-12 i gennemsnittet.

Øvrige tilladelser

Hvis du skal have lavet noget facadearbejde i højden, og overvejer et stillads, ville det være smart at have kendskab til stilladsreglerne 2020

Selvom du ikke nødvendigvis behøver en byggetilladelse, kan der stadig være nogle restriktioner, før du går i gang. Hvis din bolig er med i en ejendomsforening, skal du selvfølgelig være opmærksom på, at din ejendomsforening måske har nogle regler mht. facaderenoveringer. Dette er fordi, at det kan påvirke hele din ejendoms udseende. 

Hvor kan du spare penge i renoveringsbudgettet? 

Der er en del facaderenoveringer, der ikke nødvendigvis kræver en fagmand. Hvis du er lidt handy, kan du sagtens gå i gang med at spare penge ved at gøre det selv. Dog skal du være opmærksom på, hvor krævede den gældende renovering kan være. 

Hvis man ikke er bekendt med facadearbejde, eller ikke har tid til at udføre arbejdet selv, kan det være nemmere at hyre en fagmand til at udføre den renovering du vil foretage på din facade. Gennem altom-facadearbejde.dk’s søgefunktion får du muligheden for at kontakte fagmænd, og få et uforpligtende tilbud, på det arbejde du vil lave. Det er altid godt at sammenligne priser for at finde det, der passer bedst til dit budget. 

Hvis du vælger at lave renoveringen selv, skal du undersøge, hvad der præcis kræves. Overvej hvad materialer koster, og hvilke værktøjer/hjælpemidler du skal bruge. Det anbefales også at kigge på forskellige hjemmesider, og sammenligne priser på materialer.

Hernæst vil det være en god ide, at undersøge hvilke muligheder du har, ift. at anskaffe værktøjer/hjælpemidler. Det kan være dyrt at leje værktøjer/hjælpemidler, specielt hvis du venter på tilladelse, eller du blot bliver forsinket i din arbejdsproces. 

På den anden side, er det selvfølgelig også dyrt at købe alt fra nyt. Overvej om du har en ven eller bekendt, som har det udstyr du skal bruge. På denne måde kan du skære endnu en udgift fra i dit renoveringsbudget. 

 

Klik her for at finde en Tømrer, Maller eller murer

 

Altom-facadearbejde.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-facadearbejde.dk