Facaderenovering

Når du skal til at gå i gang med en facaderenovering, er det vigtigt for dig at vide, hvilke renovationer der skal foretages, og hvilke muligheder du har. I dette indlæg får du indsigt i, hvilke muligheder der er indenfor facaderenovation. 

Hvad er Omfugning? 

Murstensvæg

Omfugning er en super god ide, hvis du ønsker et bedre indeklima, lavere varmeregning og en sund og flot facade på din bolig. 

Omfugning er en reparation af fugen i en murstensmur. Der er flere fremgangsmåde mht. omfugning, men i sidste ende handler omfugning om at erstatte gammel og løs mørtel med en ny mørtel. Dette giver din facade et rent og flot udtryk, samtidig med din bolig stiger i værdi. 

Omfugning er perfekt til dig, hvis du godt kan lide murstenens æstetik, og ikke ønsker at dække murstenene med mørtel, eller en anden form for beklædning. 

Skal du have pudset facader? 

Pudsede facade

Det giver god mening at pudse dine mure. Ligesom med omfugning, får du et bedre indeklima, og en lavere varmeregning, når du vælger at pudse dine facader. 

Med pudsning får du muligheden for selv at bestemme hvordan din overflade skal se ud. Der er flere former for pudsning. Heriblandt findes der vandskuring, netpuds, filtsning osv. Se Vandskuring af hus for mere information vedrørende typer af facadepudsning. 

Du vælger ofte hvilken metode du ønsker at benytte på baggrund af det æstetiske udtryk. 

OBS: Prisen på en pudsning kan variere afhængig af hvilken pudsningstype du vælger. 

Udvendig facadeisolering

Udvendig isolering er faktisk 30% mere effektiv end indvendig isolering. Derudover formindsker du chancen for fugtproblemer i huset ved at foretage en renovation af den udvendige isolering. 

En isoleret ydervæg hjælper din bolig med at holde på varmen om vinteren, og holde på kulden om sommeren. Når du isolerer dine indervægge, ændrer du på boligarealet, og dermed boligens værdi. Når du isolerer en ydervæg, påvirker du ikke dit boligareal, da ændringerne foregår udenfor boligen. 

Hvorfor bruge Facademaling?  

Malet murstensvæg

Som udgangspunkt skal du male din bolig en gang hver femte til syvende år. Dette skal gøres af to primære årsager; æstetisk og husets stand. 

Det er vigtigt for din boligs værdi, at den står skarp og pæn. Derudover beskytter du din bolig imod svamp, fugt og råd, hvis du renoverer din bolig ved at male dine facader. 

Vinduer skal males lidt oftere. Det anbefales at give din boligs vinduer maling mindst en gang om året. 

Hvorfor skal du rense dine facader?

Vedligeholdelse er alfa og omega! Det er vigtigt at vedligeholde dine facader, så de ikke bliver slidte. Rensning er en stor del af vedligeholdelsen, og det anbefales at gøre det en gang årligt. 

Din boligs ydervægge samler meget skidt, støv og pollen til sig i løbet af et år. Dette skader selvfølgelig din boligs udseende, men det kan faktisk også godt lede til mug og svamp, da pollen og støv binder fugt til dine murer. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en rensning er på plads eller ej, kan du kigge på dine vinduer. Dine vinduer bliver jo ikke mindre beskidte en dine mure, det kan bare bedre ses på vinduerne. Du kan undgå at lave den helt store facaderneovering, hvis du er god til at vedligeholde dine facader løbende. 

Hvorfor foretager du en sandblæsning af murværk?

Du starter ofte en facaderenovering med en sandblæsning. Sandblæsning er en meget effektiv måde at behandle en facade, før du har tænkt dig at male, eller lægge en beklædning på væggen. 

Sandblæsning fjerner de fleste urenheder fra dine facader, herunder rester af puds, snavs, kalk og maling. Efter en omgang med sandblæseren får dine facader et godt udgangspunkt til en lang række facaderenovationer. 

 

Hygge opdeler

 

Generelt har mange en tendens til at negligere vores facader. De skal passes og plejes, og anses på lige fod med mange af de andre opgaver, der løbende skal foretages på din bolig. Dog er der kun 24 timer på døgnet, og det er svært at finde tid til det hele. Brug portalen til at finde en fagmand, og få et eller flere tilbud på en facaderenovering. 

 

Klik her for at finde en fagmand

Altom-facadearbejde.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-facadearbejde.dk