Energirenovering

 

Hvis din bolig er mere end 20 år gammel, er der en fair chance for at boligen kunne trænge til en energirenovering. En energirenovering er stort set altid en god investering. I dette indlæg får du muligheden for at lære mere om emnet, hvilke fordele der er ved energirenovering, og hvordan du evt. kan få et tilskud til din energirenovering.

 

Transparent hus symbol med energimærker inden i

Hvad er fordelene ved en energirenovering? 

I nyere tid er der kommet større fokus på, at nye boliger skal være så energieffektive som muligt. Derfor er det vigtigt for os med ældre boliger at holde dem opdateret. Der er mange fordele ved en energirenovering, og forneden ses de største. 

  • En mindre energiregning 
  • Bedre komfort/indeklima
  • Et bedre energimærke 
  • En mere miljøvenlig bolig (Mindre CO2 udslip)
  • Nedsat risiko for skimmelsvamp
  • Højere ejendomsværdi 

OBS: Din bolig stiger med ca. 50.000 kroner, for hvert trin den rykker op i energimærkeskalaen.

Hvad er energirenovering? 

Du sidder sikkert og tænker. “Det lyder som en god ide at lave en energirenovering, men hvad er det helt præcist?” 

Der findes ikke et enkelt svar til dette spørgsmål, da der er mange måder at foretage en energirenovering på en bolig. Du kan starte med at kigge på, hvor din bolig får energi fra. Det kunne f.eks. være en god ide at udskifte dit gamle oliefyr med en ny varmepumpe. 

Vi anbefaler dog at du kigger på din boligs facade først. Der er mange, der vælger at udskifte deres vinduer og døre. Hvis du f.eks. vælger at skifte dine vinduer til energiruder, kan du nemt og hurtigt få et bedre indeklima, og potentielt spare flere tusinde kroner om året. 

Hvis du har energiruder og døre i forvejen, vil det være en god ide at undersøge, hvilken type isolering din bolig har. Hvis du f.eks. har en hulmur, vil en tømrer kunne tømme dine vægge for gammel isolering, og fylde dem med en bedre og mere energieffektiv isolering. 

Du kan også vælge at efterisolere din bolig. Om du har en let eller tung ydervæg, vil en tømrer kunne efterisolere dine facaders yderside med højisolerende materialer. Efterisolering giver din bolig en mindre varmeregning, bedre indeklima og forebygger mod skimmelsvamp. 

Energirenovering tilskud

Du arbejder nok hårdt, og dine hårdt tjente penge skal ikke gå til spilde. Heldigvis kan du spare en bondegård, ved at komme i betragtning til at modtage et tilskud til en energirenovering på din bolig. Det er dog vigtigt, at du følger følgende råd. 

Du skal altid huske at ansøge om et tilskud FØR renoveringen startes. Ifølge reglementet kan der ikke søges om tilskud efter en facaderenovering er igangsæt. Dernæst skal din ansøgning godkendes at udbyderen. Når disse to trin er gjort, kan du igangsætte din energirenovering. 

OBS: Du kan modtage et tilskud, uanset om du vælger at udføre arbejdet selv, eller om du hyrer en fagmand.

Når du er tilfreds med din nye energirenoverede bolig, og arbejdet er færdigt, skal du indsende dine bilag på det udførte arbejde til udbyderen. Hvis alt går som planlagt, vil du modtage tilskuddet på din konto inden for 30 arbejdsdage. 

 

Små cirkler der skaber en lille hygge opdeler

 

Hvis du synes at det lyder interessant med en energirenovering, kan du bruge vores søgemaskine til at finde den helt rigtige fagmand. 

 

Klik her for at finde en fagmand

Altom-facadearbejde.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-facadearbejde.dk