blog_image

Inspiration til husrenovering

Læsetid: ca. 5 minutter

Mangler du inspiration til husrenovering? Er du er træt af din hus’ udseende, eller skal til at sælge huset? Så ville det være en god ide at foretage en renovation, men hvad skal du renovere? I dette indlæg får du inspiration, til hvad du kan gøre, for at pifte dit hus op. 

Din bolig skal ikke afskrives som et forældet hjem, og den skal ihvertfald ikke føle sig som den upopulære og irrelevante knægt på gaden. 

Fortsæt med at læse for at modtage en masse husrenoverings inspiration, der vil hjælpe med at gøre dine naboer misundelige! 

Facade design 

Billede af mand der laver efterisolering

Vi lever i 2020, og det skal din bolig også! Bring din bolig ind i det nye årti, ved at bruge nogle af de nyeste former for facadebeklædning! Aluminium er en af de hotteste materialer at bruge til at beklæde dine facader i 2020. 

Det kan klart ses at moderne arkitekter og facadearbejdere, har en forkærlighed til gamle sci-fi film. Gadebilledet er så småt begyndt at ligne en scene fra Blade Runner eller Det 5. element, og det er mega fedt!

Denne meget moderne stil skyldes brugen af metaller som facadebeklædning. Heriblandt er aluminium den mest bæredygtige og populære facadebeklædning.

Med aluminium får du muligheden for at lege med formerne, og danne interessante mønstre på dine facader. Før i tiden havde metal et ry for at give facader et koldt udtryk. “Kold” er et tillægsord du ofte forsøger at undgå, når du designer et hjem. Dog har moderne facadearbejdere og arkitekter fundet mange nye, og indbydende måder at gøre brug af metal på boliger. 

Ved at kombinere glas og aluminium, kan du give din bolig en unik facade, der udstråler modernitet. Derudover kan du give din facade en dybde og æstetisk udseende, som ikke kan sammenlignes med en almindelig murstensvæg. 

Aluminium er ikke kun flot og moderne. Der er også mange funktionelle fordele ved det. En aluminiums facadebeklædning giver din bolig et fantastisk indeklima, da beklædningen fungerer som et ekstra lag isolering. Ved at isolere din bolig bedre, får du derved også en lavere varmeregning. 

Vedligeholdelse spiller også en kæmpe rolle! Glem omfugning, pudsning, og alt det du førhen har haft af bekymringer mht. vedligeholdelse af dine facader! Med aluminiumsfacader skal du blot skylle dem af med en haveslange, når de bliver beskidte.

Mursten og gasbeton samler støv, snavs og pollen til sig. Fugt binder sig til disse ting, og fugt kan lede til skimmelsvamp i hjemmet. Fugt kan derimod ikke trænge igennem aluminium på samme måde, som det kan med mursten.  

Træbeklædning på murede huse 

Billede af mand der laver efterisolering

Nu har vi snakket meget om, hvor fedt det er med aluminiumsfacader. Dog forstår vi, at det ikke er for alle. 

Hvis du ønsker at give din bolig et alternativt udtryk, men afviger lidt fra ideen om at få et “Sci-fi” hus. Vil vi anbefale, at du beklæder dine facader med træ. 

Der er mange valgmuligheder og teknikker, du kan benytte dig af, når du giver din bolig en trækbeklædning. 

Det første du kan vælge mellem er træsorter. Dette betyder meget i forhold til boligens udseende. Der er mange træsorter at vælge imellem, og hver træsort har specielle egenskaber. Eg er den mest udbredte træsort til træbeklædning, oggiver din bolig et klassisk og rent udtryk. Du kan også vælge den dyrere løsning, og dække dine facader med mahogni. Mahogni er blevet billigere i nyere tid, og det giver din bolig et mere eksklusivt og fornemt udtryk.

Det nyeste designere er begyndt på, er at bruge bambus. Bambus er selvfølgelig asiatisk inspireret, og vi anbefaler det kun af æstetiske årsager. Vi anbefaler heller ikke at dække alle facader med bambus, men det pynter meget på huset, hvis du vælger at dække et par facader. 

Det næste er selvfølgelig, hvordan du beklæder dine facader med træ. Du kan vælge at placere træet lodret, vandret eller en blanding af de to. Derudover findes der en række alternative teknikker, hvor du faktisk bøjer træet, eller laver et helt nyt og unikt mønster med træet. 

Træ kan behandles på en række måder, og behandlingen påvirker træets udseende og holdbarhed. Der er mange boligejere, der vælger at give deres facader et glat udtryk, ved at slibe og polere træet. Der er faktisk også mange boligejere, der vælger at gøre brug af knap så behandlet træ, for at give deres bolig et mere rustikt udseende. 

Husk: Træ giver dig muligheden for at gemme de grimme mursten væk. Derudover giver du din bolig et bedre indeklima og lavere varmeregning, da træbeklædning isolerer boligen. 

Udvendig efterisolering 

Billede af mand der laver efterisolering

Når du efterisolerer dit hus udvendigt, tilføjer du et ekstra lag isolering på din boligs ydervægge. Dette kan gøres på en række måder, afhængigt af hvilken type ydervæg du har. Se mere omkring hvilken type efterisolering af ydervæg passer bedst til din bolig. 

Det er en kæmpe fordel at efterisolere dine ydervægge, da det forbedre din boligs indeklima med det samme. Derudover ville du kunne spare op til 30% på din varmeregning, og mindske din boligs risici for fugt og svamp. 

En udvendig isolering er ofte dyrere end en indvendig efterisolering. Dette skyldes, at der skal arbejdes på et større overfladeareal. Selvom det koster lidt mere at efterisolere udvendigt, kan det ofte betale sig at gøre det alligevel, da din bolig også ville stige i værdi. 

Når du foretager en indvendig isolering, fjerner du nogle m2 fra din boligs indre areal. Dette gør du ikke når du foretager en udvendig efterisolering. Derfor kan det tit betale sig i sidste ende at efterisolere din bolig udefra. 

Pudsning af hus 

En facadepudsning er klart den nemmeste inspiration til husrenovering på denne liste. Du kan nemt og hurtigt, gå i gang med at pudse dine vægge! 

Hvis du vælger at efterisolere dine ydervægge, kan du tit vælge at pudse dine facader efterfølgende. Der findes faktisk en række metoder og teknikker du kan gøre brug af mht. vandskuring af hus, når du pudser dine facader.

Når du pudser dine facader, skaber du endnu et lag isolering på din bolig. Dette giver din bolig følgende: 

  • Bedre indeklima 
  • Lavere varmeregning 
  • Mindre risici for svamp og fugt
  • Mere vedligeholdelsesfrie facader
  • Et flot udtryk og overfalde. 
  • Bedre isoleringsevner, og derved højere boligværdi

Bare en lille opdeler

Du skal føle dig velkommen, til at benytte portalens søgefunktion til at kontakte en fagmand. 

Klik her for at finde en fagmand

Nu hvor du har fået en helt masse inspiration til husrenovering, er du udrustet til at gå i gang med den helt store renovering. 

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-facadearbejde.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-facadearbejde.dk