blog_image

Alternativ bolig | Bliv inspireret af disse 4 vilde boligtyper

Læsetid: ca. 6 minutter 

Overvejer du at flytte ind i en alternativ bolig?

I dette indlæg, kan du se 4 af de mest moderne og Spændende alternative boliger.

Det koster ikke blot penge at bygge en ny bolig, det koster også meget i form af Co2-udslip. Moderne arkitekter og byggeingeniører har slået hovederne sammen, for at finde på bæredygtige måder at opføre nye boliger på. Læs videre for at se 4 spændende og alternative eksempler på dette. 

Containerbolig  

Billede af mand der laver efterisolering

Hvert år dukker der nye former for boliger op, og 2020 er ikke en undtagelse. Vi bevæger os i en retning, hvor bæredygtighed skal være i fokus, når du bygger nye boliger. Dette har betydet, at arkitekter og fagmænd er blevet nødt til at tænke ud af boksen, og genopfinde deres fremgangsmåder og byggeteknikker. 

Hvis du, eller en bekendt, gerne vil flytte til København for at studere, kender du nok problematikken omkring manglende studieboliger. Denne problemstilling har ført til en af de største boligtrends i 2020- containerboliger!  

En containerbolig er en mindre bolig, som er en renoveret fragtcontainer. Containerboliger er bæredygtige, hyggelige og meget overkommelige. De er bæredygtige, da de er lavet af brugte containere, og derfor bliver der sparet en masse CO2 i byggeprocessen.

Copenhagen Village er et pragteksempel på bæredygtig boliginnovation. Det  er en lille “container by” ude på Refshaleøen. Disse boligtyper passer super godt til en studerende, da de er billigere end traditionelle boliger, og ofte er indrettet smart og bekvemt. 

Mads Arlien Søborg, som er hjernen bag Copenhagen Village, fortæller følgende om den type alternativ bolig; “Det er en trend, der har fokus på at løse en samfundsproblematik.“ Mads er ikke den eneste, som mener at Containerboliger er vejen frem. Mange trendeksperter har udtalt, at vi vil se mange flere af denne boligtype i fremtiden. 

Minibolig 

Billede af mand der laver efterisolering

Miniboligen er en form for alternativ bolig, der er blevet mere populært igennem de sidste par år. Hvordan kan du bo bekvemt på under 17 kvadratmeter? Det kan du ved at bygge, og indrette din bolig på den rigtige måde. Det kræver dog lidt planlægning og massere af kreativitet. 

Miniboligen er inspireret af Japans ”pod” hoteller. I Japan har de haft dette koncept i mange år, hvor du overnatter i små kapsler på maks. 4 kvadratmeter. 

Her i norden, har vi taget dette koncept og sat vores eget præg på det. I mange miniboliger finder du fold-ud senge, som er indbyggede i væggen. Der vil desuden ofte være trapper til hemse, som også er ens tøjskuffer. Arkitekter og designere har simpelthen tænkt; ”Hvilke møbler kan du kombinere, og hvad kan du gemme i væggen?”. På denne måde har de skabt en innovativ og sjov måde at lave boliger på. 

Miniboligen er en alternativ bolig, der ofte ikke kræver at du graver ud eller støber et fundament. Det danske byggefirma KODA, er lykkedes med at producere bæredygtige og indflytningsklare miniboliger. 

På små 16,4 m2 indeholder boligen badeværelse, køkken, stue, teknikrum og sovehems. Derudover er byggematerialet genbrugt, og solcellerne på taget kan producere mere strøm, end huset bruger på et år.

Hvad er et Kuppelhus?  

Billede af mand der laver efterisolering

Nu tænker du måske ”hvad er et kuppelhus?” Svaret er, at kuppelhuse er designet af en færøsk arkitekt, og produceres af et dansk selskab. Som navnet hentyder til, er huset formet som en kuppel. Selvom huset har en alternativ form, har boligen en meget moderne udstråling. 

Tilbage i 2013 vandt den færøske arkitekt Kári Thomsen bronzemedaljen, i A’ Design awards, for hans kuppelhuse. Herefter gik han i samarbejde med det danske firma Taasinge Træ, og nu produceres husene rundt om i Danmark. 

Der er rigtig mange fordele, ved at vælge at bygge et kuppelhus. Kuppelhuset er 30% billigere end et almindeligt parcelhus, og bruger faktisk også 50% mindre energi. 

Mange ser husets form som en ulempe, men hvis du er lidt kreativ, og er en haj til boligindretning, vil du have gavn af at vælge denne alternativ bolig. 

Du kan faktisk selv samle dit eget kuppelhus. Huset bliver leveret på din grund, hvorefter du selv kan samle huset. Det tager ca. 4-6 uger for 2-3 personer at samle huset. Hvis du vælger et større kuppelhus, vil det ofte tage omkring 3 måneder at bygge huset færdigt. 

Husets dele er lavet af genbrugstræ, og opstilles på bæredygtigt maner. 

OBS: Du skal bruge autorisede el- og VVS installatører til de tekniske installationer. 

Pris på kuppelhus

Husene fås i to størrelser. Det mindste hus er på 25 m2, og det største på 56 m2. Du kan også vælge at få det større hus med 1. sal, så du får et gulvareal på 75 m2. Hvis du synes det lyder lidt småt, kan du vælge at sammensætte to kuppelhuse for at danne et større hus. 

Et lille kuppelhus koster ca. 116.000 kroner, hvor et stort kuppelhus koster ca. 193.000 kr. Disse priser inkluderer husets ydervægge, beklædning, samt døre og vinduer. Dørene og vinduerne er designet til at passe til husets alternative former, og de er lavet aluminium.   

3D printede huse  

Billede af mand der laver efterisolering

Hvad 3D printning angår, er det kun din fantasi, der begrænser dig. Efter teknologien er udkommet, har folk været godt i gang med at 3D printe alt fra skakbrikker til skinnebens proteser. Fagpersoner presser konstant grænsen for, hvad der er muligt gennem 3d printning. 

Den første 3d printede bygning blev produceret i 2014, af det kinesiske firma Winsun. Winsun havde været fremme i skoene, og var i stand til at udpinte 10 bygninger på små 24 timer. Dog var bygningerne ikke egnet til beboelse, da de ikke var isolerede godt nok. 

Jo større projekt, des større printer. 

For at opføre større byggeprojekter med en 3D printer, skal du selvfølgelig have en større printer. Winsun havde en gigantisk 3D printer på 6,6 x 10 x 150 meter. Denne printer brugte desuden ikke normal 3D-printningsmateriale. I stedet brugte den en blanding af cement og genbrugs-glasfiber. 

I Moskva tog teknologien et kæmpe spring i 2017. Entreprenørfirmaet Apis Cor, lykkedes med at printe et lille parcelhus på 38 m2. Firmaet monterede deres printer på en kran for at printe huset. Det tog kun printeren et døgn at printe bygningen færdigt. 

Selvom parcelhuset var imponerende, levede den ikke op til de europæiske standarder for beboelsesklare bygninger. 

Senere i 2017 besluttede det danske firma, 3D Printhuset, at gå i krig med at opføre et 3D printet hus til beboelse. På små seks måneder havde 3D Printhuset byggede The BOD (building on demand) i Nordhavnen, København. The BOD er den første 3D-printede bolig godkendt efter europæiske byggestandarder.  

Bare en lille opdeler

Der er mange måder at leve et miljøvenligt liv, og du behøves ikke bo i en container eller kuppelhus. Hvis du har lyst til at gøre dit hus til en alternativ bolig, så kontakt en fagmand idag. 

Klik her for at finde en fagmand

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-facadearbejde.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-facadearbejde.dk